Bare 0,1 prosentpoeng skiller de borgerlige fra flertall på kveldens TV 2-gallup.
Tolv dager før valget er spenningen større enn noen gang. De borgerlige partiene har 84 mandater, mens de rødgrønne har 81 og kan klare et knappest mulig flertall med De grønne og Rødt som vil sikre 85.
Kampen mellom blokkene er så jevn at dersom Høyre får 0,1 prosentpoeng ekstra ville de kapret et ekstra mandat og sikret flertall for de fire borgerlige partiene, viser TV 2s mandatberegning.
Arbeiderpartiet
For første gang i valgkampen går Arbeiderpartiet frem med 1,0 til 26,7 prosent. Partiet har imidlertid ikke fått bedre grep om egne velgere fra 2013. Det er fortsatt bare 66 prosent av Ap-velgerne som vil gjenta sitt valg.
At partiet nå går frem skyldes først og fremst økt tilsig fra De grønne, SV, Venstre og velgere som ikke hadde stemmerett ved forrige valg. Noen økt overgang fra regjeringspartiene totalt er det ikke, snarere tvert om. Det er faktisk noen flere tidligere Ap-velgere som nå går til regjeringspartiene enn det var i går. Spesielt Høyre har nå 17.000 flere velgere kommer fra Arbeiderpartiet, enn som går motsatt vei.
Høyre
Høyre går svakt tilbake med 0,4 til 24,7 prosent. Dette skyldes i hovedsak at flere tidligere høyrevelgere nå sier de vil stemme Venstre. Forsatt er 7 av 10 høyrevelgere fra 2013 lojale og partiet har dermed de mest lojale velgerne av de tre store partiene.
Høyre er nå kart størst blant menn og blant velgere i aldersgruppen 45-59 år, statsminister Erna Solbergs egen aldersgruppe.
Frp
Fremskrittspartiet går mest tilbake med 0,9 til 15,4 prosent. Partiet får noe lavere lojalitet. 67 prosent av Frp-velgerne fra 2013 sier de vil stemme på partiet i dag. Nedgangen skyldes også økt overgang av tidligere velgere til Senterpartiet og til gruppen andre partier.
KrF
Kristelig Folkeparti får 4,2 prosent og ligger dermed på stedet hvil. Partiets lojalitet øker noe fra tirsdag. Men KrF henter fortsatt svært få nye velgere fra andre partier. og mister klart flest velgere til de to regjeringspartiene.
Sp
Senterpartiet øker igjen med 0,7 til 11,1 prosent. Partiet henter flere velgere fra alle de tre store partiene enn de gjorde på tirsdagens måling. I tillegg øker andelen egne velgere fra 2013 som sier de vil stemme på partiet.
SV
SV går klart tilbake med 0,6 til 5,9 prosent. Dette skyldes at færre egne velgere fra 2013 vil gjenta partivalget og at bytteforholdet med Arbeiderpartiet har blitt noe dårligere.
Venstre
Venstre får 3,6 (- 0,3) og er dermed lenger unna sperregrensa. Partiet henter flere velgere fra Høyre, men mister flere velgere til Arbeiderpartiet og Senterpartiet.